„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Muzejā skatāmas Leonarda Doņika kolekcijas krūšu nozīmes

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā atvērta Leonarda Doņika Latvijas Republikas militāro un militarizēto struktūrvienību krūšu nozīmju privātkolekcijas izstāde „Gods kalpot Latvijai!”. Izstādes atklāšana notika 2. oktobrī, tā būs apskatāma līdz decembra beigām.

Kolekcijā savāktas aptuveni 350 krūšu nozīmes. Izņemot armijas struktūrvienības, L. Doņiks veltī uzmanību policijai, robežsardzei un citiem militarizētiem formējumiem. Nozīmes attiecināmas uz otrās republikas periodu – no 1990. gada līdz mūsdienām.

Tāpat kā daudzi, aizrauties ar kolekcionēšanu viņš sācis bērnībā, bet par pašreizējās kolekcijas atskaites punktu Leonards uzskata 1996. gadā saņemto Aizsardzības ministrijas apbalvojumu. No visa plašā klāsta tikai desmit nozīmes Leonards saņēmis personīgi, dienējot robežsardzē. Pārējās vajadzēja meklēt, mainīt, pirkt. Tā ir aizrautīga kolekcionāra ierastā dzīve.

Visu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.