„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Fēlikss Ķiģelis: „Rokmūzika ir smags darbs”

Pazīstamais rokmūziķis Fēlikss Ķiģelis Daugavpilī viesojās koncertā „Roks par latvisku Latviju”, kas notika klubā „Artilērijas pagrabi” un azartiski vienoja dažādu paaudžu cilvēkus. „Zīlīti”, „Dzelzsgriezēju”, „Vējā” un citas populāras dziesmas gan no „Līvu”, gan paša Fēliksa daiļrades zināja līdzi dziedāt gan studenti, gan viņu vecāki. „Ziņa, ka rokmūzika Latvijā esot mirusi, neatbilst patiesībai,” saka Fēlikss, un to apliecināja arī publikas sirsnīgā atsaucība.

Fēlikss atzīst, ka sākums bijis grūts, daudzi skauģi teikuši, ka viņš kaut ko ir sasniedzis tikai tāpēc, ka tētis ir viņa vietā ko darījis. „Neviens jau nezina, ka tētis aizgāja bojā tad, kad es vēl Liepājas mūzikas skolā vijolīti mācījos… Pēc daudziem gadiem, kad bija sākusies mana solo karjera, bija garām grupu „Tumsa” un „Melnā princese” laiks, bija kāda saruna, kuru dzirdēja Zigmars Liepiņš, pienāca klāt un teica: „Fēliks, nepārdzīvo, es zinu, ka tā nav. Jo neba „Cerību laiku” priekš Igo, dziesmas Ivo Fominam, citām grupām, „Palaid mani vējā”, - tās jau tavs tētis nav rakstījis! Un cilvēki jau nenāk uz koncertiem dēļ tava tēta.” Tad es sapratu, ka viss ir kārtībā. Es ilgi esmu uz skatuves, nu jau tur ir par mani jaunākas paaudzes,” smej Fēlikss, kuram pērngad apritēja 20 gadi uz skatuves.

Visu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.