„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.8 °C
daļēji mākoņains

Sveica pedagoģijas profesionāļus

7.oktobrī Daugavpils teātrī notika Skolotāju dienai veltīts svinīgs pasākums. Daugavpils pedagogi sapulcējās, lai apsveiktu cits citu un priecātos par kolēģiem, kuriem pasniedza „Swedbank” balvas un balvu „Par pedagoģisko meistarību”.

Klātesošos sveica pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis un Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis. Uz svētkiem bija ielūgti arī bijušie skolu direktori, pensionēto skolotāju biedrības „Sudraba ābele” pārstāvji, profesionālo izglītības iestāžu vadība.

Bankas rīkotais konkurss Daugavpilī notiek trešo reizi, šogad komisijai bija jāizvēlas no 15 pretendentiem. Konkursā piedalās jaunie pedagogi, kuri strādā mazāk kā piecus gadus, veicina savas profesijas prestiža celšanu, reklamē savu skolu, lieliski satiek ar bērniem.

Pirmo vietu un galveno balvu – portatīvo datoru, šoreiz piešķīra 13. vidusskolas informātikas skolotājam Jurijam Visockim. Viņš strādā skolā kopš 2011. gada, pa šo laiku izglītības iestāde ir kļuvusi par J. Visocka otrajām mājām. Kā teica vecāko klašu audzēkņi, kuri pastāstīja par pedagogu īsā videofilmā, ar savu skolotāju viņi jūtas kā viena ģimene.

Otrajā vietā – Krievu vidusskolas-liceja angļu valodas skolotāja Olga Šestakova, trešajā – 27. bērnudārza pedagoģe Oksana Masāne. Viņas saņēma dāvanu karti 150 eiro vērtībā Rīgas tirdzniecības centru apmeklējumam. Izglītības pārvaldes veicināšanas balvas saņēma 9. vidusskolas sākumklašu skolotāja Evita Ruļuka un Lolita Valaine-Aizbalte no Saskaņas pamatskolas.

Visu rakstu lasiet 10.oktobra numurā.

Komentāri

10.10.2014 08:27
да уж
Ну, может хоть теперь мать новоиспеченного "Макаренко" перестанет всем рассказывать, что "Латвия - самая дурная" (по сравнению с ее родной Белоруссией), а отец - воровать электричество для своего 4-этажного дома, сливать дизтопливо у работодателя и вообще прибирать к рукам все, что плохо лежит. Хотя навряд ли - горбатых могила исправит. Вот уж точно - "Латвия самая дурная".