„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Ātrā palīdzība sajūsmināja bērnus

Vasts iestāžu atvērto durvju dienā 10.oktobrī Daugavpilī piedāvāja apmeklēt desmit iestādes, t. sk. – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālo centru. Par mediķu darbu visvairāk interesējās 3.—4. un 6.—7. klašu audzēkņi. Kā pastāstīja centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece, viss atvēlētais laiks bija aizņemts, izglītības iestādes izrādīja aktivitāti. Jaunās paaudzes interese par ātrās palīdzības darbu priecē.

Bērni varēja tiešsaistē vērot, kuras brigādes ir devušās uz izsaukumiem un kur tās atrodas, kā arī kuras ir bāzē un gaida izsaukumu. Dispečerpunkts saņem aptuveni 200 izsaukumus dienā, taču ne jau katru reizi brigāde dodas ceļā. Centra darbinieki paskaidroja, ka katrs zvans tiek fiksēts, tālruņa numurs redzams ekrānā, tāpēc „pa jokam” labāk nezvanīt, jo par tamlīdzīgām blēņām draud sods, otrkārt, tiek tērēts laiks, kas vajadzīgs, lai nelaimē nokļuvis cilvēks saņemtu palīdzību.

Visu rakstu lasiet 14.oktobra numurā.