„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Uzņēmums „Sadales tīkls” demonstrēja savu darbu

Par godu AS „Latvenergo” 75. gadu jubilejai tās meitas uzņēmums „Sadales tīkls” rīkoja Daugavpilī atvērto durvju dienu. Arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji izmantoja iespēju, lai iepazītos ar Austrumu Dispečervadības centru, kas apkalpo visu Latgali, un apskatītu uzņēmuma speciālo tehniku, ar kuras palīdzību speciālisti cenšas nodrošināt nepārtrauktu elektroapgādi. Mūsu dzīve ir cieši saistīta ar „Latvenergo”, un plašākai sabiedrībai ir visai vājš priekšstats par uzņēmums darbu, tāpēc atvērto durvju dienā tā darbība kļuva saprotamāka un tuvāka.

Prezentāciju vadīja „Sadales tīkla” remonta un celtniecības dienesta vadītājs Valdis Vucāns. Viņš informēja, ka uzņēmuma darbība aptver 99% valsts teritorijas, klientu skaits sasniedz 854 500 cilvēkus.

2014.gadā Latvijā īstenoti 139 investīciju projekti par 8,6 miljoniem eiro. Tiek remontētas zemsprieguma elektrolīnijas 291 km garumā, ieplānota 90 transformatora apakšstaciju būvniecība vai remonts. Paredzēts būtiski uzlabot elektroenerģijas piegādes kvalitāti 1353 klientiem un iztīrīt trases 950 km kopgarumā.

Daugavpilī tiek realizēti 13 investīciju projekti par 3,4 miljoniem eiro -- remontēti elektrotīkli Vecajā Forštatē, Judovkā un Mežciemā, gaisa līnijas nomainītas pret kabeļu līnijām Aizputes, Grodņas, Tukuma, Liepājas, Avotu, Atmatas, Aglonas, Neretas un Lauskas ielā.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.