„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Daugavpils ieguvusi jaunus ārstus psihiatrijā

Kursabiedri Liene Bērze un Konstantīns Pavlovs pirmo reizi Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīcu apmeklēja pērn Rīgas Stradiņa universitātes psihiatrijas pulciņa sastāvā un jau tolaik viņiem radusies vēlme šeit uzsākt savu profesionālo darbību. Saņēmuši šogad ārsta diplomu, jaunie speciālisti pieteicās rezidentūras konkursam un to izturēja kā labākie pretendenti.

Ārstu trūkumu izjūt ikviena slimnīca Latgalē, tostarp arī Daugavpils Psihoneiroloģiskā slimnīca, kurā jauni speciālisti nav nākuši klāt jau gadiem ilgi. Slimnīcas vadītāja Sarmīte Ķikuste atzīst, ka esot gatava kaut tūlīt pieņemt darbā 12 ārstus. Diemžēl daudzu iemeslu dēļ speciālisti pēc diploma saņemšanas nesteidzas noskatīt darba vietu Daugavpilī, jo daļa aizbrauc uz ārzemēm, kur viņu diplomi ir atzīti, daļa paliek Rīgā. Pirms pāris gadiem, uzņemoties slimnīcas vadītājas pienākumus, Sarmīte Ķikuste sākusi risināt arī jautājumu par iespēju jaunajiem ārstiem iziet rezidentūru tieši Daugavpilī, jo tas ļautu reāli piesaistīt speciālistus pilsētai. Liela nozīme bijusi Daugavpils domes un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) noslēgtajam sadarbības līgumam. Beidzot no šā gada 1. oktobra pirmo reizi rezidentūra psihiatrijā ir izveidota arī Daugavpilī. S. Ķikuste atzīst, ka konkurss bijis ļoti liels, jo uz 8 budžeta vietām Latvijā kopā pieteikušies 30 jaunie ārsti, divi no viņiem uzsākuši darbu Daugavpilī.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.