„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

VID gatavojas pārbaudīt skaistumkopšanas salonus

Daugavpilī divu dienu vizītē viesojas Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone. Pirms ierašanās Daugavpilī viņa jau apmeklējusi Līvānus un Rēzekni.

Vizītes programma bija plaša. Pirmajā dienā VID ģenerāldirektore apmeklēja Silenes robežkontroles punktu un VID Daugavpils klientu apkalpošanas centru. Pilsētas domē I. Pētersone tikās ar pašvaldības atbildīgajām personām, pašvaldības uzņēmumu pārstāvjiem, galvenajiem grāmatvežiem un finanšu darbiniekiem, bet programmas noslēgumā bija ieplānots Lokomotīvju remonta rūpnīcas (LRR) apmeklējums.

Preses konferencē I. Pētersone pastāstīja, ka tikšanās laikā ar pašvaldības struktūru pārstāvjiem tika apspriesta situācija, kas izveidojusies Daugavpilī reģistrēto fizisko un juridisko personu nodokļu nomaksas jomā, iespējamā sadarbība ēnu ekonomikas mazināšanai, izmaiņas likumdošanā utt. Pašvaldība un VID ir divas struktūras, kuras administrē nodokļus, „atrodas vienā laivā”, un valsts dienestam ir svarīgi zināt, kādas konkrētas problēmas, kas saistītas ar nodokļiem, pastāv pašvaldībās, atzīmēja I. Pētersone.

Neseno VID interesi par autoservisiem nevajag uztvert kā īpašu attieksmi tieši pret šo uzņēmējdarbības jomu, paskaidroja Ināra Pētersone. Svarīgas ir visas jomas, ja komersants nemaksā nodokļus. Tiesa, autoservisi bija pirmā nozare, kuru VID fundamentāli pārbaudīja, vēloties dziļi izanalizēt situāciju, tikties ar tās pārstāvjiem. Vēl viena joma, kurā novērojama „melnā ekonomika”, t. i., nereģistrēta saimnieciskā darbība, ir skaistumkopšana. Arī tai VID tuvākajā laikā veltīs pastiprinātu uzmanību.

Visu rakstu lasiet 17.oktobra numurā.