„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpils teātris gatavojas grandiozam huligānismam

Ceturtdien, 23.oktobrī uz Daugavpils teātra skatuves varēs redzēt šīs sezonas grandiozāko pirmizrādi. Tā muzikālo iestudējumu „Īsa pamācība mīlēšanā” dēvē teātra valdes priekšsēdētājs un izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs.

O.Šapošņikovs atzīst, ka R.Blaumaņa darba iestudēšana ir bijusi aktieru ideja. Izrāde ar Raimonda Paula mūziku bija iecerēta sen, un vēl šogad pilsētas svētku laikā Maestro teicis režisoram, lai domājot, tikai lai netaisot neko drūmu, bet gan jautru un tautai. Aktrise Kristīne Veinšteina ierosinājusi tieši šādu materiālu – „Īsa pamācība mīlēšanā”, kas Arnolda Liniņa dramatizējumā uz Dailes teātra skatuves parādījās 1973.gadā, kā arī astoņdesmitajos gados uz ekrāniem iznāca filma. R.Paula dziesmas šo četrdesmit gadu laikā ir kļuvušas par iemīļotiem šlāgeriem. „Diez vai mēs vēl ko tādu šosezon pavilksim, tad jau būs jāieķīlā teātris,” smejas režisors. Izrāde būs vērienīga, ar skaistām un dārgām dekorācijām un kostīmiem, tajā piedalās baleta trupa, viesaktieri, grupa „Laimas muzykanti” un pat bērnu vokālais ansamblis.

Iestudējums gan nekādā ziņā nebūs iepriekš veidoto darbu kopija. Dramatizējumam jaunu literāro redakciju veidojusi K.Veinšteina. Savukārt O.Šapošņikovs stāsta, ka izrādē būšot arī huligāniski gājieni, jo dažas dziesmas esot mainītas, kā arī tās mainītas vietām un pat skanēšot ar citiem vārdiem. Dejas iestudē Irina Saveļjeva, savukārt ierastajā radošajā brigādē jauni ir scenogrāfs Kristaps Skulte un tērpu mākslinieks Dāvids. „Arī Dāvids ir huligāns. Ar tērpiem ir tāpat kā ar mūziku – nekas nebūs nepareizi, tomēr nebūs arī tradicionāli. Tieši tāpēc izrāde nebūs līdz galam paredzama,” to raksturo O.Šapošņikovs.