„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Ilona Kudiņa uzspēlēja flautu savai Daugavpilij

Pēc ilgākas prombūtnes flautiste Ilona Kudiņa atkal iegriezusies dzimtajā Daugavpilī. Šoreiz viņa atveda līdzi nelielu koncertprogrammu, piepildot Daugavpils mūzikas vidusskolas koncertzāli ar džeza un klasisko mūziku. Jau vairāk nekā desmit gadus Ilona dzīvo paralēlās pasaulēs – ASV un Latvijā. Gan vienā, gan otrā valstī viņa ir atradusi iespējas radoši izpausties un īstenot dažādus projektus.

Saikne ar dzimto pilsētu viņai joprojām ir spēcīga, jo novadā dzīvo viņas māmuļa. Atbraukusi uz Daugavpili, māksliniece paguva iegriezties Marka Rotko centrā un nedaudz apskatīt pilsētu. Viņa ir sajūsmināta, redzot, cik ļoti pilsēta ir mainījusies uz labo pusi. Uz Daugavpili viņa bija atvedusi ļoti dažādu mūziku – Francijas, Itālijas, Meksikas, Kubas un Argentīnas komponistu darbus, ko spēlēja kopā ar pianistiem Venti Zilbertu un Viktoru Ritovu, un klarnetistu Egīlu Šēferu.

Daudziem Ilona palikusi atmiņā kā bikla meitene ar tumšām garām bizēm, kas spēlēja flautu vokāli instrumentālajā ansamblī „Daugaviņa”, kurā viņa arī sāka savu flautistes karjeru. Pēc Daugavpils mūzikas vidusskolas pabeigšanas sekoja studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur Ilona ieguva maģistra grādu klasiskajā flautas spēlē, tālāk sekoja studijas slavenajā Bērklija mūzikas koledžā Bostonā - ASV džeza un popmūzikas izglītības mekā, kur iegūts džeza un mūsdienu flautas spēles diploms. Jāatzīst, ka Ilona Kudiņa un trompetists Konstantīns Jemeļjanovs pagaidām ir vienīgie Latvijas mūziķi, kas pabeiguši šo ASV augstskolu. Ilona atzīst, ka jebkura vide un izglītība atstāj savu iespaidu, taču Bērklija koledža bijusi ļoti laba pieredze, kurai sekoja reālā dzīve. Jau vienpadsmit gadus kopš koledžas absolvēšanas Ilona ir brīvmāksliniece, koncertē visā pasaulē.

Visu rakstu lasiet 24.oktobra numurā.