„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Skursteņslauķu pietiek, tikai jārīkojas laikus

Pirms apkures sezonas sākas ažiotāža – iedzīvotāji sāk domāt par dūmvadu un apkures sistēmu tīrīšanu. Pilsētnieki sāk sūdzēties, ka kvalificētu skursteņslauķi pat ar uguni nevarot sameklēt. Skursteņslaucītāja amata meistars Georgijs Kudrjavskis, kurš ugunsdrošības jomā strādā kopš 1982. gada, uzskata, ka Latvijā ir pietiekami daudz skursteņslauķu.

Latvijas Skursteņslaucītāju amata brālības oficiālajā mājas lapā skurstenslaukiem.lv ir pieejams visu sertificēto speciālistu – meistaru un zeļļu saraksts. Valstī strādā 30 meistari un 34 zeļļi – ar šādu speciālistu skaitu Latvijā pilnīgi pietiek.

„Vienkārši viss ir jādara laikus,” saka G. Kudrjavskis. „Apkures sezonai jāgatavojas jau vasarā, jāpārbauda, vai ir vilkme, vai viss labi darbojas, lai tad, kad pienāks ziema, zinātu, ka viss ir darba kārtībā. Diemžēl, pie mums par to sāk domāt, kad jāsāk kurināt. Ir ugunsdrošības tehnikas noteikumi, un cilvēkam ir jāsaprot, ka tas ir ne tikai siltums viņa mājoklī, bet arī drošība. Diemžēl, lielākā daļa cilvēku vilcinās līdz pēdējam un uzskata – ja viss darbojas, tad nav ko raizēties. Manā praksē ir bijuši gadījumi, kad zvana pulksten trijos naktī un saka – mājā ieplūst dūmi, ko darīt? Bet tamlīdzīgus jautājumus atrisināt naktī ir ļoti sarežģīti."

Visu rakstu lasiet 31.oktobra numurā.