„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Krāslavas amatierteātris sāk jauno sezonu ar kārtējo humora devu

Krāslavas kultūras namā atkal rit rosība, jo amatierteātra aktieri skatītājiem gatavo kārtējo pārsteigumu.Pērn Krāslavas amatierteātris nosvinēja savu 20 gadu jubileju, kurai par godu iestudēja izrādi „Krustmāte Jūle no Tūles” pēc Paula Reimaņa lugas motīviem. Ar to startējis arī Latvijas amatierteātru iestudējumu skatē „Gada izrāde” Daugavpilī un viesizrādēs apbraucis vairākus novadus.

Visus šos gadus teātri vada Voldemārs Varslavāns. Ieguvis Rīgas Kultūras darbinieku tehnikumā režisora diplomu, Voldemārs ieradās strādāt Krāslavā. Arī līdz viņam pilsētā esot bijis kas līdzīgs teātrim, taču Voldemāram nācies visu sākt no nulles. Šajos gados viņa vadītais kolektīvs ir iestudējis vismaz 20 izrādes. Galvenokārt tās esot komēdijas, taču bijis viens izņēmums – iestudēta arī drāma pēc Fransuāzas Sagānas lugas motīviem.

Voldemārs atzīst, ka vietējiem skatītājiem vairāk patīk jautrie gabali, jo tā ir iespēja atpūsties no ikdienas problēmām. Arī pašiem aktieriem vairāk patīkot spēlēt komēdijas. Ik gadu teātris ir arī Krāslavas ielīgošanas pasākuma centrā, uzjautrinot apmeklētājus ar jautriem iestudējumiem.

Jauno teātra sezonu Krāslavas amatierteātris uzsācis ar šobrīd populārā dramaturga Aivara Bankas lugas „Visi radi kopā” iestudēšanu. Režisors vēl kārto pēdējās autortiesību formalitātes un kopā ar lugas autoru koriģē tekstu, pielāgojot to Latgales īpatnībām, taču aktieri jau sāk iejusties savās jaunajās lomās un mācīties tekstus. Šo mūsdienu lugu iestudējuši jau daudzi Latvijas teātri, taču krāslavieši iecerējuši to pasniegt, nekopējot kolēģus, bet pieliekot kādu savu rozīnīti.  

Visu rakstu lasiet 7.novembra numurā.