„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Pašvaldības atbalstu saņēma septiņi jaunie uzņēmēji

Pilsētas domē notika Daugavpils jauno uzņēmēju atbalsta programmas „Impulss” uzvarētāju svinīga apbalvošana. Pašvaldība pirmo reizi rīkoja konkursu uzņēmīgiem pilsētas iedzīvotājiem, piešķirot viņu biznesa ideju atbalstam 40 tūkstošus eiro, savukārt 10 000 eiro uzdāvināja „Swedbanka”.

Saskaņā ar programmas noteikumiem, grantu varēja saņemt nesen dibināti uzņēmumi, kuri reģistrēti ne agrāk kā pirms diviem gadiem, uzņēmēji, kuri nolēmuši uzsākt jaunu biznesu, kā arī fiziskas personas. Galvenais nosacījums – uzņēmumam jābūt reģistrētam Daugavpilī, tā darbībai jānotiek pilsētas teritorijā.

Kopumā konkursam tika pieteiktas 20 biznesa idejas, komisija domes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Rodionova vadībā atlasīja interesantākās un ilgtspējīgākās idejas, kas piedāvā kaut ko jaunu, kā arī tās, kuras paredz jaunu darba vietu radīšanu.

Maksimālais atbalsts, uz kuru varēja pretendēt viens komersants, -- 7 tūkstoši eiro. Šo summu saņems SIA „Elitera” mājas tekstila šūšanai. Tās pārstāve Sņežana Artemjeva pastāstīja „Latgales Laikam”, ka viņu uzņēmums šuj kvalitatīvu gultas veļu, un vēlas iegādāties izšūšanas mašīnu, lai varētu piedāvāt klientiem ekskluzīvas preces.

Visu rakstu lasiet 7.novembra numurā.