„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Dienu dienā dzīvo ar valsti sirdī

Jānis Mežulis, 309. Daugavpils jaunsargu vienības instruktors, savus audzēkņus 11. novembrī vedīs uz kritušo latviešu karavīru kapsētām, kur noturēs piemiņas brīžus. Pēc tam plkst.16.00 Daugavpils Novadpētniecības muzejā notiks jaunsargu svinīgs zvērests, bet plkst.17.00 sāksies lāpu gājiens, arī tajā piedalīsies jaunsargi un J. Mežulis ar ģimeni.

„Katru gadu jaunsargus un mani aicina piedalīties Lāčplēša un Latvijas Republikas proklamēšanas pasākumos skolās. Šogad būšu Silenes pamatskolā un Salienas vidusskolā. Mēs ar jaunsargiem apmeklējam arī Kara muzeju Rīgā, šogad brauksim uz Ložmetējkalnu. Svētkos parasti pārrunājam, kas ir Lāčplēša diena. Manuprāt, bērniem un jauniešiem par valsti var pastāstīt daudz vairāk un spilgtāk tieši caur patriotiskiem pasākumiem nekā vienkārši pārlapojot vēstures grāmatu,” atzina Jānis.

Visu rakstu lasiet 11.novembra numurā.