„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Par godu robežsardzes jubilejai notika parāde

7.novembrī Vienības laukumā Daugavpilī notika parāde par godu Latvijas Republikas Valsts robežsardzes 95. gadadienai. Parādi pieņēma iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kura pakļautībā ir ne tikai robežsargi, bet arī policisti un ugunsdzēsēji.

Parādē piedalījās dažādas robežsardzes vienības, t. sk. kinoloģiskais dienests, policisti, ugunsdzēsēji un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji. Ciemos bija atbraukuši arī Lietuvas un Igaunijas iekšlietu dienestu pārstāvji, kuri parādē maršēja kopā ar Latvijas kolēģiem.

Parādē nelielu jezgu ieviesa kinologu audzēkņi. Suņi, kuri diezgan mierīgi sēdēja, kamēr visi parādes dalībnieki atradās uz vietas, brīdī, kad gāja garām iekšlietu struktūru vadītāji, ministri un pašvaldību vadītāji, sarīkoja nelielu izskaidrošanos. Divi vācu aitu suņi pirmajā rindā skaidroja attiecības ar skaļām rejām, ignorējot augstās priekšniecības klātbūtni. Robežsargi, kuri veda savus četrkājainos audzēkņus, stingri turēja miera traucētājus un, nepamirkšķinot ne aci, turpināja soļot ierindā.

Pēc cilvēkiem un suņiem brauca tehnika. Robežsargi demonstrēja savus kvadraciklus, kuterus, savukārt ugunsdzēsēji – speciālo transportu. Zemessardzes 34. bataljona artilēristi tradicionāli demonstrēja lielgabalus. Fināla akords bija robežsardzes helikopteru lidojums.

Pēc oficiālās daļas tehnika atgriezās laukumā, kur to ar lielu interesi apskatīja jaunā paaudze. Skolēni fotografējās uz dažādu aparātu fona – kāpa laivās, sēdēja uz kvadracikliem, pēc tam ātri metās uz laukuma otru malu, lai palūkotos lielgabala un mīnmetēja tēmēklī, kā arī paturētu rokās šaujamieročus.