„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Arī laukos jaunajiem ārstiem ir iespējas dzīvot un strādāt

Jaunie ārsti var un vēlas strādāt ne tikai Rīgā, bet arī laukos, par to ir pārliecināta Olga Golube, kura pirms trim gadiem kopā ar ģimeni pārcēlās no Salaspils uz Dagdu, kur atvērusi savu ģimenes ārsta praksi. Neilgā laikā pie viņas piereģistrējušies vairāk nekā divi tūkstoši pacientu no visa Dagdas novada. Pērn Olga Golube atzīta par labāko jauno ģimenes ārsti laukos.

Ar Latgali Olgai ir īpašas attiecības, jo te pavadīta bērnība un jaunība. No Latgales nāk arī Olgas dzīvesbiedrs Aleksandrs, kura dzimtās vietas ir tepat kaimiņos Andrupenes pagastā. Arī abi Olgas vecāki Vladislavs un Vera Panfilo saistīti ar medicīnu – tēvs ir zobārsts, māte medmāsa. Pēc kādreiz obligātās sadales medicīnā tēvs ticis nosūtīts no Rīgas strādāt uz Ezernieku doktorātu, tāpēc visa ģimene pārcēlusies uz Latgali. No trim bērniem ģimenē Olga vienīgā izvēlējās turpināt vecāku gaitas un kļūt par mediķi. Pēc Ezernieku vidusskolas pabeigšanas iestājās Rīgas Stradiņa universitātē medicīnas fakultātē, tad Latvijas Universitātē pabeidza rezidentūru kā ģimenes ārste. Olga godīgi atzīst, ka nav bijis domas atgriezties strādāt Latgalē, taču viņai gluži neplānoti izdevies atkārtot savu vecāku gaitas. Pēc studiju pabeigšanas viņa iestājās ģimenes ārstu prakšu gaidīšanas rindā. Uz to brīdi Rīgā un tās apkaimē brīvu vietu nebija, tāpēc, kad Olga saņēma ziņu, ka Dagdā nepieciešams uz ilgāku laiku aizvietot saslimušu dakteri, viņa piekrita. Taču aizvietošana izvērtās par pastāvīgu darbu.

Visu rakstu lasiet 14.novembra numurā.