„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Pašdarbnieki dod lielu ieguldījumu Līksnas dzīvē

Daugavpils novada Līksnas pagasta kultūras nams Latvijas valsts svētku priekšvakarā 16.novembrī svinēs 60 gadu jubileju. Pasākums „Mans pagasts – mans prieks!” kafejnīcā „Virāža” notiks arī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Sanita Pinupe Līksnas kultūras namu vada trešo gadu un atzīst, ka pagastā ir ļoti aktīvi pašdarbnieki un arī viņu skatītāji, klausītāji un vērtētāji.

Nākamgad ir plānoti trīs lieli pasākumi, stāsta Sanita: „Ģimenes dienā būs Līksnas pagasta svētki, jo mēs negribam tos svinēt tā, kā dara citi. Tie jau ir iegājušies kā mazi pagasta svētki, nu nākamgad rīkosim lielākus. Tradicionāli pagastā svinēs Līgo svētkus. Bet jaunums būs Valpurģu nakts jeb Līksnas muižas parka nakts svētki, ko domājam rīkot tajā gadā, kad nenotiek „Muzykys Skrytuļs”. Jo mūsu parks ir slavens ar nostāstiem, vēl joprojām tur Emīlija Plātere mēdzot jāt ar baltu zirgu. Tāpēc gribam šādu nebijušu pasākumu. Savukārt „Muzykys Skrytuļs” būs reizi divos gados, ik gadu tik vērienīgs festivāls nav vajadzīgs. Pagaidām ceram, ka tas apmeklētājiem paliks bezmaksas festivāls, jo cenšamies būt pievilcīgi mūsu sponsoriem. Ja tādi būs, tad, kā saka, labiem cilvēkiem viss bez maksas!”

Visu rakstu lasiet 14.novembra numurā.