„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Lāčplēša dienu Daugavpilī svin aizvien vērienīgāk

Lāčplēša diena Daugavpilī bija silta un saulaina, kas priecēja sirdi šīs dienas atceres pasākumos. Lāčplēša dienu svin par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī. Tie, kas jūtas piederīgi savai valstij, uzskata sevi par patriotiem un atceras tālaika notikumus, no rīta atnāca uz karavīru kapiem, bet vakarā piedalījās lāpu gājienā.

„Lāčplēša dienā ne tikai piemin kritušos, bet arī pateicas visiem pašreizējiem valsts aizstāvjiem. Ir ļoti svarīgi, lai jaunā paaudze glabātu karavīru piemiņu. Lāčplēša diena ir universāla, jo apvieno vecāko paaudzi un jaunatni,” atgādināja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Gan vieni, gan otri kuplā skaitā bija sapulcējušies kapsētā un piedalījās lāpu gājienā.

Iestājoties tumsai, viss Daugavpils centrs pildījās ar uguntiņām un siltumu – notika skaists lāpu gājiens. Tradīcija tika ieviesta pagājušajā gadā un, salīdzinājumā ar pirmo reizi, kad tajā piedalījās daži tūkstoši cilvēku, šogad dalībnieku bija daudzreiz vairāk. Skolu un sabiedrisko organizāciju komandas, stājoties ierindā, izveidoja kolonnu, kas stiepās gar visu Dubrovina parku. Arī maršruts bija garāks – šoreiz gājiens uz mirkli uznāca uz dambja, Daugavas krastā, pēc tam devās pa Saules, Muzeja, Lāčplēša, Mihoelsa, Rīgas ielu un ienāca Vienības laukumā. Par tā vērienīgumu var spriest, iedomājoties, ka kolonnas sākums atradās Lāčplēša un Ģimnāzijas ielas krustojumā, bet tās „aste” tikai nokāpa no dambja Saules ielā. Lielais Vienības laukums kļuva pavisam mazs, kad kopā sapulcējās visi lāpu gājiena dalībnieki un pilsētnieki, kas bija šurp atnākuši. Laukumā no svecītēm un lāpām tika izveidota Latvijas kontūra. Pēc Jāņa Lāčplēša apsveikuma notika grupas „Patrioti.LG” koncerts.

Iestājoties tumsai, viss Daugavpils centrs pildījās ar uguntiņām un siltumu – notika skaists lāpu gājiens. Tradīcija tika ieviesta pagājušajā gadā un, salīdzinājumā ar pirmo reizi, kad tajā piedalījās daži tūkstoši cilvēku, šogad dalībnieku bija daudzreiz vairāk. Skolu un sabiedrisko organizāciju komandas, stājoties ierindā, izveidoja kolonnu, kas stiepās gar visu Dubrovina parku. Arī maršruts bija garāks – šoreiz gājiens uz mirkli uznāca uz dambja, Daugavas krastā, pēc tam devās pa Saules, Muzeja, Lāčplēša, Mihoelsa, Rīgas ielu un ienāca Vienības laukumā. Par tā vērienīgumu var spriest, iedomājoties, ka kolonnas sākums atradās Lāčplēša un Ģimnāzijas ielas krustojumā, bet tās „aste” tikai nokāpa no dambja Saules ielā. Lielais Vienības laukums kļuva pavisam mazs, kad kopā sapulcējās visi lāpu gājiena dalībnieki un pilsētnieki, kas bija šurp atnākuši. Laukumā no svecītēm un lāpām tika izveidota Latvijas kontūra.

Pēc Jāņa Lāčplēša apsveikuma notika grupas „Patrioti.LG” koncerts.