„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.9 °C
nedaudz mākoņains

„Gada balva” – gan personības, gan kolektīva nopelns

Valsts svētku priekšvakarā Daugavpils teātrī notika svinīgs pasākums, kurā tika pasniegtas pašvaldības galvenās balvas par šā gada darba rezultātiem.

Svētku rotājums tradicionāli bija valsts karoga krāsās. Skatuvi rotāja buķetes un liels sarkanbaltsarkans karogs, kā arī ekrāns, kurā mainījās attēli. Svinīgās ceremonijas sākumā jauktais koris „Daugava” Jevgeņija Ustinskova vadībā nodziedāja valsts himnu. Šajā pasākumā uzstājās tikai vietējie kolektīvi – tā bija izlēmuši organizatori un tas patika visiem, jo Daugavpilij ir, ar ko lepoties. To savā uzrunā uzsvēra pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš nosauca tos, kuri vairo mūsu pilsētas slavu valsts un starptautiskā līmenī, -- tie ir kultūras darbinieki, Daugavpils Universitātes zinātnieki, sportisti.

„Gada balvu” par izciliem sasniegumiem profesionālajā jomā 2014. gadā saņēma:

* nominācijā „Sports” – Anastasija Grigorjeva, kura izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā cīņā,

* nominācijā „Izglītība” – Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska,

* nominācijā „Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” – Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes locekle Sarmīte Ķikuste,

* nominācijā „Kultūra” -- mākslinieks, Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietnieks Māris Čačka,

* nominācijā „Tautsaimniecība” -- SIA „Ziegler mašīnbūve” valdes locekles Tatjana Morenko un Olga Krušinska.

Balvu nominācijā „Sabiedriskā darbība” šogad nolemts nepiešķirt.

Balvu „Mūža ieguldījums” saņēma Daugavpils bērnu un jaunatnes skolas treneris Romualds Zigmunds un diriģents, mūziķis Jānis Grinberts.

Visu rakstu lasiet 21.novembra numurā.