„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Bezmaksas datorkursi senioriem Latgales Centrālajā bibliotēkā

Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) aicina Daugavpils seniorus, kuri vēlas iemācīties strādāt ar datoru un iepazīt aizraujošo Interneta pasauli, pieteikties bezmaksas datorpratības kursiem.

 Kursi tiek īstenoti jau piekto gadu pēc kārtas. Pa šo laiku tie ir kļuvuši par pieprasītu pakalpojumu vecāka gadagājuma daugavpiliešu vidū. Šobrīd datorpratības pamatus apgūst 16 pensionētie daugavpilieši.

 Mācības jaunizveidotajā grupā notiks LCB Interneta lasītavā trīs reizes nedēļā no rīta un pēcpusdienās. Kursu laikā seniori apgūs Windows operētājsistēmas pamatus (darbu ar mapēm un datnēm, teksta noformēšanu Microsoft Office Word 2010 programmā u.c.), iepazīsies ar interneta pārlūkprogrammām un meklēšanas sistēmu pamatiem, iemācīsies lietot youtube portālu un elektronisko pastu. Kursu īstenošanā tiks iesaistīts arī bankas darbinieks, kas konsultēs seniorus par internetbankas izmantošanu.

Plānotais kursu ilgums ir 15 nodarbības, taču praktiski tas būs atkarīgs no kursantu vecuma un uztveres spējām. Ja nepieciešams, mācības varēs pagarināt, kamēr visi kursu dalībnieki apgūs pamatprasmes darbā ar datoru un Internetu, lai varētu patstāvīgi izmantot jaunāko tehnoloģiju iespējas savas dzīves kvalitātes uzlabošanai – sazināties ar tuviniekiem, izmantot sociālo tīklus iespējas, lasīt jaunākās ziņas, apmaksāt rēķinus utt.

 Pieteikšanās kursiem, sazinoties ar LCB vadītājas vietnieci Dz. Stupāni (Rīgas iela 22A, Daugavpils, tālrunis 65476341, e-pasts: dzidra.stupane@lcb.lv).