„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Skolotāji plāno streikot

Jaunā izglītības ministre Mārīte Seile vēl nav paspējusi sākt amata pienākumu pildīšanu, bet jau paziņojusi, ka apsolītā darba algas pieauguma skolotājiem par 10% no 1. janvāra nebūs.

Nebūs tāpēc, ka netiks atrasti nepieciešamie 36 miljoni eiro, ir tikai 3 miljoni, kurus jaunā valdība jau piešķīrusi. Latvijas pedagogi jau sen pieraduši pie ministru nomaiņas un viņu paziņojumiem. Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība paziņoja, ka plāno rīkot streiku – tas paredzēts trešdien, 10. decembrī. Šajā dienā Saeimā tiks iesniegts 2015. gada valsts budžets projekts.

Daugavpils izglītības darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājai Annai Junelei jau vairāk nekā mēnesi ir darba nespējas lapa, viņa teica, ka pagaidām vēl nav sapulcinājusi cilvēkus, bet plāno to darīt, lai parunātu par protesta akciju. Savukārt Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka viņa, protams, atbalstīs skolotāju vēlmi uzlabot savu materiālo stāvokli, bet par Daugavpils pedagogu dalību streikā varēs runāt decembra sākumā.

 

Foto: lsm.lv