„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Regīnas Rokjānes cimdi silda rokas visā pasaulē

Līksnas pagasts var lepoties ar daudziem saviem ļaudīm, arī ar izcilo rokdarbnieci Regīnu Rokjāni, kura savā mūžā darinājusi milzum daudz skaistu un praktisku lietu. Viens no pēdējiem lielajiem veikumiem ir šūstītas glezniņas ar Līksnas tradicionālā festivāla „Muzykys skrituļs” simboliku, kuras šovasar tika pasniegtas festivāla dalībniekiem balvā. Taču tas nav vienīgais nozīmīgais veikums viņas dzīvē.

Regīna stāsta, ka visas sievietes viņas dzimtā ir lielas rokdarbnieces. Pašai dzīve piespiedusi visu iemācīties, jo rokdarbi allaž bijuši papildus peļņas avots.

Rokdarbus iemācījusi arī savai meitai Santai, ar kuru kopā īstenoti pāris vērienīgi darbi. 2006.gadā abas noadījušas ap 100 rakstainu dūraiņu pāriem ar Latgales rakstiem un krāsām, kas vēlāk izklīda pa visu pasauli. Tolaik rokdarbnieces no visiem Latvijas novadiem darināja 2250 cimdu pārus, kas tika pasniegti dāvanā Rīgā notikušā NATO samita viesiem. Regīna atceras, ka darbu vajadzējis paveikt trīs mēnešu laikā, tāpēc bija jāpacenšas. Šis pasākums vēlāk iegrāmatots izdevumā „Kā latvieši NATO cimdus adīja”.

Visu rakstu lasiet 28.novembra numurā.