„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Adventi sagaida ar oriģināliem vainagiem

Bebrenes floristikas pulciņa dalībnieces Elga Vuškāne, Valentīna Komule, Anita Rimeicāne un Tekla Sauša Adventi sagaida ar pašu darinātiem vainagiem. Elga kopā ar Valentīnu un Anitu parādīja, kā nepilnās 50 minūtēs var izveidot čiekuru vainagu uz iepriekš sagatavotas klūgu un paparžu pamatnes.

Pirmie Adventes vainagi top jau oktobrī. Elga, Anita, Valentīna un Tekla uz galda liek visu, ko ir atradušas pļavās, mežos, pie mājas, kaimiņu pagastos. Bebrenē vairs nav latvāņu, jo floristes tos ir pārvērtušas par dekoriem, tagad pēc latvāņiem ir jābrauc uz Rubeņiem vai Višķu pagastu, pajokoja Valentīna.

Lai gan vainagiem ir arī pircēji, tomēr, kā teica Elga, viņām tāpat vien patīkot radīt kaut ko jaunu, nebijušu, redzēt, kāds būs rezultāts. Viņa pati šogad pagatavojusi vainagu no krustainēm. Tās vispirms tika izžāvētas, nospiežot žurnālā, un tagad, uzlīmētas uz paparžu pamatnes, atgādina īstas mežģīnes.

Visu rakstu lasiet 28.novembra numurā.