„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Brīdiniet bērnus nekāpt uz ledus!

Vakar, 27.novembrī, novembrī ap pulksten trijiem dienā, ejot u futbola treniņu, dīķī pie Daugavpils olimpiskā centra ledū ielūza astoņgadīgais Marats. Pateicoties karatē kluba „Sochin” trenerim Sergejam Ivaņko, traģēdija nenotika. Sergejs aizkļuva līdz zēnam un izvilka viņu no ūdens.

S.Ivaņko devās uz olimpisko centru, lai tiktos ar tā vadītāju Uldi Pastaru un apspriestu Eiropas karatē čempionātu organizēšanu, kas notiks Daugavpilī: „Es biju piegājis pie durvīm, satvēris rokturi, kad pieskrēja puika: „Tēvoc, tēvoc, tur zēns ūdenī!” Uzreiz aizskrēju uz dīķi, bet tā vidū - puika ķepurojas, galva vien redzama. Ātri metos ūdenī, izvilku, tur bija vēl cilvēki, palīdzēja. Paldies olimpiskā centra darbiniekiem, kuri zēnu uzreiz ietina siltās segās, izsauca ātro palīdzību. Mani aizveda uz pirti. Labi, ka viss beidzās veiksmīgi.”

Vecāki un treneri stingri brīdina bērnus, ka nedrīkst kāpt uz ledus bez pieaugušo uzraudzības. Iestājoties nelielam salam, pilsētas dīķus ir pārklājis pirmais ledus un jau vairakkārt ir redzēts, ka puikas izmēģina plāno un nedrošo ledu. Izskaidrojiet saviem bērniem, kādas sekas var būt šādai izklaidei!