„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Nīcgalieši prot veidot rotaļlietas arī no makšķernieku piederumiem

„Bērni ir Dieva dāvana, kas mums uzticēti tikai uz īsu laiku, tāpēc ar šo dāvanu jāapietas ļoti rūpīgi,” saka Nīcgales bērnudārza „Sprīdītis” vadītāja Iveta Guģe. Viņas nelielais kolektīvs dara visu iespējamo, lai radītu bērniem radošu un mājīgu atmosfēru. Nesen dārziņā beidzot nomainīti visi logi, un tagad telpas ir ļoti siltas, par ko iestādes darbinieki ir pateicīgi novada pašvaldībai.

Iveta atzīst, ka bērni ir ļoti lieli gudrinieki, tāpēc tikai ar radošu pieeju skolotājiem izdodas piesaistīt viņu uzmanību un novadīt nodarbības. Katru bērnu ir jānodrošina ar interesantiem mācību materiāliem un rotaļlietām, kas ir visai sarežģīti, jo tas veikalos maksā bargu naudu, tāpēc bērnudārza darbinieki liek lietā savu izdomu un visu darina paši.

Šajā procesā tiek izmantoti nieki, ko mēs ikdienā ielidinām atkritumu tvertnē, piemēram, riekstu čaumalas, plastmasas pudelītes, saplēsti piepūšamie baloni, vienreizējie plastmasas trauki un citi sīkumi, no kuriem top interesantas lietas. Iveta rāda krāsainus taurenīšus, kas tapuši no kinderolu iekšiņām un krāsainām plastmasas glāzītēm. Šie taurenīši palīdz bērniem apgūt krāsas. No izlietotām „Danonki” pudelītēm, ieberot iekšā dažādus graudus un putraimus, darināti jautri šeikerīši, kuri ar savu īpašo skaņu un noder mūzikas nodarbībās. Tualetes papīra ruļļu iekšiņām un konfekšu bundžām pārvilkts piepūšamais balons, radot mazas bungas.

Visu rakstu lasiet 28.novembra numurā.