„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Bez elektrības nepaliksim, bet maksāsim vairāk

No jaunā gada Latvijā sāksies otrais mēģinājums atvērt elektroenerģijas tirgu. Pirmais 2014. gada 1. aprīlī neizdevās. Valsts atlika elektroenerģijas tirgus atvēršanu, lai iedzīvotāji iegūtu vairāk informācijas, aprastu un saprastu, kas viņus sagaida. Tomēr papildus seši mēneši skaidrību neieviesa.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija kopā ar uzņēmumu „Sadales tīkls” 25. novembrī tikās ar daugavpiliešiem un centās ieviest skaidrību par gaidāmajām izmaiņām.

Uzņēmuma „Sadales tīkls” mājas lapā sadalestikls.lv var iepazīties ar visiem tirgotājiem, kas iesaistīsies tirgū 2015. gadā. Vienotas platformas cenu salīdzināšanai nav. Lai izvērtētu piedāvājumu, ir jāapmeklē katra pārdevēja mājas lapa. Taču kopumā visu pārdevēju cenas ir aptuveni vienādas.

Izvēloties pārdevēju un tarifu plānu, tiek noslēgts līgums, lai no 2015. gada 1. janvāra varētu saņemt rēķinu saskaņā ar izvēlēto tarifu. Pārdevēju drīkst mainīt arī pēc jaunā gada, līdz katra mēneša 15. datumam.

Līdz 2014. gada 15. decembrim ir jāizvēlas piedāvājums, kuru jūs uzskatāt par visizdevīgāko, un jānoslēdz līgums. Gadījumā, ja izvēle nav veikta, bez elektrības neviens nepaliks. Mājsaimniecībām, kuras līdz 15. decembrim nebūs noslēgušas līgumu, automātiski tiks piedāvāta „Latvenergo” universālā paka ar fiksētu maksājumu un 12 mēnešu līgumu. Maksājuma summa ir norādīta vēstulē, kuru katram Latvijas iedzīvotājam jāsaņem līdz 15. decembrim.

Visu rakstu lasiet 28.novembra numurā.