„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Bezdarbniekus algos mazāk, pieaug pabalstu slogs pašvaldībām

2015.gadā pašvaldības saņems mazāku finansējumu algotajiem pagaidu sabiedriskajiem darbiem, jo ar nākamo gadu ES vairs nefinansēs šo programmu, arī Latvijas valdība ir piešķīrusi mazāku finansējumu, salīdzinot ar šo gadu. To 27. novembrī, tiekoties ar Daugavpils novada pašvaldības un pagastu pārvalžu vadītājiem, sociālajiem darbiniekiem, pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags.

Nākamgad pagastos un pilsētās labiekārtošanas darbos tiks nodarbināti par 35% mazāk bezdarbnieku nekā šogad.

Anna Jegorova, Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja, prognozēja, ka mazajos pagastos varēs algot 2-3 bezdarbniekus, bet lielajos, Naujenē un Kalkūnē - 4-5. „Ja tagad mēs varam algot vismaz 180 bezdarbniekus mēnesī, tad turpmāk tā vairs nebūs. Tātad pārējie bezdarbnieki nāks uz pašvaldību pēc pabalstiem, un šis pabalstu slogs pašvaldībai kļūs vēl lielāks,” atzina A. Jegorova.

J. Vanags iesaka pašvaldībām, tāpat nevalstiskajām organizācijām iesaistīties citās NVA programmās.

Uzņēmēji gan neatbalsta pabalstu maksāšanu bezdarbniekiem, diskusiju turpināja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis. „Uzņēmēji uzskata, ka liela daļa bezdarbnieku izvēlas vieglāko ceļu -- algotos pagaidu sabiedriskos darbus nevis patstāvīgu darbu zemnieku saimniecībā vai ražotnē,” teica J. Krukovskis.

Visu rakstu lasiet 2.decembra numurā.