„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Atbildība un prieks būt audžuģimenei

Valsts svētku priekšvakarā svinīgā pasākumā Daugavpils novada kultūras centrā pašvaldības Goda rakstu saņēma Ļubovas un Alekseja Tajevsku ģimene, kura, protams, ir pelnījusi daudz lielāku atzinību.

Tajevski ir vienīgā audžuģimene Vecsalienas pagastā. Jau četrus gadus jaunā ģimene ņem savā paspārnē bērnus, kuri dažādu iemeslu dēļ palikuši bez vecāku mīlestības un gādības.

Skatoties uz Ļubovu Tajevsku, grūti noticēt, ka šī trauslā 32 gadus vecā sieviete audzina astoņus bērnus. Drīzumā ģimenē ienāks devītais bērns – ceturtais pašu dzīvesbiedru mazulis. „Bet mēs viņus nešķirojam savos un svešos,” saka Ļubova.

Ļ. Tajevska stāsta, ka iniciatīva veidot lielu ģimeni pieder viņai, savukārt vīrs to atbalstīja. Ja ne Aleksejs, kurš, pēc Ļubovas teiktā, ir ļoti pacietīgs, diezin vai kaut kas izdotos. Ļubova augusi lielā ģimenē, un viņa vienmēr ir gribējusi būt bērnu pulciņa vidū. Alekseju viņa satika, būdama vientuļa māte ar diviem bērniem.

Pirmie Tajevsku audžubērni bija divi zēni, pēc tam viņiem piedāvāja oficiāli noformēt statusu, lai varētu vēl ņemt bērnus no Daugavpils novada bērnunamiem un nelabvēlīgām ģimenēm. „Un mēs neatsakāmies – jo vairāk, jo labāk,” smaida audžumāmiņa.

Visu rakstu lasiet 5.decembra numurā.