„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Invalīdi var bez maksas apmeklēt muzeju un zoodārzu

Šodien, 3.decembrī pasaulē atzīmē Starptautisko invalīdu dienu. Arī Daugavpilī netiks aizmirsti cilvēki ar dažādām invaliditātes pakāpēm – viņiem paredzēti vairāki interesanti pasākumi.

Šodien cilvēki ar invaliditāti (uzrādot invalīda apliecību) varēs bez maksas apmeklēt Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju Rīgas ielā 8 un Latgales zoodārzu Vienības ielā 27.

Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 pl. 11.00 sāksies Starptautiskai invalīdu dienai veltīts pasākums. Būs tikšanās ar SIA „Tehnovers” speciālistu, kurš pastāstīs par moderniem tehniskiem palīglīdzekļiem, ar kuru palīdzību cilvēki ar invaliditāti var organizēt komfortablu sadzīvi un piedalīties aktivitātes. Notiks SLP speciālistu konsultācijas sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu jautājumos invalīdiem, kā arī koncerts.

Kā informē Sociālo lietu pārvalde, Daugavpilī ir aptuveni 5 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti. Dome savu finansiālo iespēju robežās cenšas labiekārtot pilsētas infrastruktūru, ņemot vērā invalīdu vajadzības, lai viņiem būtu pieejams sabiedriskais transports, valsts un kultūras iestādes, ērta pārvietošanās pa trotuāriem un parkiem.

Starptautisko invalīdu dienu ieviesa ANO Ģenerālā asambleja 47. sesijā 1992. gadā.