„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Attieksme pret tramvajiem sāk mainīties

Regīna Morkovceva uzskata sevi par absolūti nepublisku cilvēku un, kad viņai paziņoja, ka tiek piešķirts pašvaldības Goda raksts un būs jākāpj uz Daugavpils teātra skatuves, kur apbalvojumu pasniegs pilsētas domes priekšsēdētājs, Regīna izjuta šoku un veselu nedēļu uztraucās.

Taču viņas darbs ir viens no visatbildīgākajiem un cieši saistīts cilvēkiem – Regīna Morkovceva jau 17 gadus strādā par tramvaja vadītāju Daugavpilī.

Iedzīvotājiem pret tramvajiem ir dažāda attieksme. Kāds tos lamā par nereprezentatīvo izskatu un lēnīgumu, savukārt kādam tieši pretēji - patīk ar tiem braukt, īpaši vecajos vagonos. Jo bez šiem čīkstošajiem vagoniem pilsētvide vairs nav iedomājama. Tramvaji ir kļuvuši par savdabīgu Daugavpils simbolu, savukārt, kad pavisam nesen tramvaju parku papildināja 12 jauni vagoni, to vadītāji un pasažieri itin kā juta šā pilsētas transporta otro elpu.

„Ir mainījusies pat cilvēku attieksme – tagad tramvajus sākuši cienīt pat autovadītāji, kuri agrāk bieži vien tos nepalaida par spīti ceļazīmēm,” saka Regīna. Gribētos, lai attieksme mainītos arī pret tramvaju vadītājiem un konduktoriem, vēl jo vairāk tāpēc, ka tās galvenokārt ir daiļā dzimuma pārstāves.

Visu rakstu lasiet 5. decembra numurā.

Komentāri

08.12.2014 18:41
Lucija Ozoliņa
Lepnums par māsu!!!