„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Dalīja atstarojošās vestes, kas var glābt dzīvību

15 gājēji, no kuriem četri bija alkohola reibumā, tostarp divas sievietes. Vairums sastapto gājēju pārvietojās tumsā bez jebkādiem atstarojošiem elementiem vai lukturīšiem, turklāt daži gāja arī pa ceļa nepareizo pusi, vēl vairāk apdraudot savu dzīvību. Divus iereibušos gājējus Salienā, kuriem iedevuši atstarojošās vestes, pēc laiciņa jau redzējuši ejot pa lielo Latvijas-Baltkrievija maģistrāli, un kāds tālbraucējs piebremzējis, ieraugot vestēs tērptos gājējus, stāsta CSDD Daugavpils filiāles vadītājs Vitolds Laurens. 

4.decembrī Daugavpilī notika Ceļu satiksmes drošības departamenta (CSDD) organizētās kampaņas „Redzams, tātad dzīvs!” noslēdzošais vestu dalīšanas reids. V.Laurens kopā ar divām Valsts policijas ekipāžām devās reidā uz Daugavpils novadu, lai izsniegtu uz ceļa sastaptajiem gājējiem un riteņbraucējiem gaismu atstarojošas vestes.

VP Latgales reģiona pārvaldes ceļu policijas priekšnieks Aleksandrs Linkevičs atzīmēja, ka Latgale īpaši izceļas ar bojā gājušo skaitu. Pēc CSDD apkopotās informācijas, pērn vairums ceļu satiksmes negadījumu ar cietušajiem jeb 71% noticis tieši Latgalē, kur ievainoti 114, bet dzīvību zaudējuši 13 gājēji. Puse minēto negadījumu notikuši Daugavpilī, bet Rēzeknes novadā fiksēts vislielākais bojā gājušo skaits – četri gājēji. Kampaņas un reidu nolūks ir mudināt „tumšos gājējus” kļūt redzamiem diennakts tumšajā laikā.

Visu rakstu lasiet 12.decembra numurā.