„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Novadā spriež par brīvpusdienām pirmsskolas vecuma bērniem

Izstrādājot 2015. gada budžetu, pašvaldība apspriež brīvpusdienu noteikšanu pirmsskolas vecuma bērniem,  pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika.

„Pagastu pārvalžu vadītāji uzskata, ka brīvpusdienas ir jāpiešķir ne tikai pamatskolas, bet arī pirmsskolas vecuma bērniem. Šobrīd skaitām, cik budžeta līdzekļu būs vajadzīgs 5-6 gadus veco bērnu ēdināšanai. Domāju, ka pirmsskolas vecuma bērnu ēdināšana prasīs lielākus līdzekļus. Bet ir jāsāk atbalstīt arī šo posmu, lai bērni augtu un skolotos veseli,” teica V. Kezika.

Pirmsskolas vecuma bērnu bezmaksas ēdināšanu atbalstīja arī Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins, pauzdams, ka nākamgad, palielinoties elektrības tarifiem, pieaugs arī citu pakalpojumu cenas, tas savukārt radīs lielu slogu ģimeņu budžetiem. „Pabalsti būs aktuāli arī nākamgad. Vai būs jauni pabalsti - to, manuprāt, parādīs nākamie 4-5 mēneši,” teica A. Kucins.

Tāpat pašvaldība spriež par brīvpusdienu piešķiršanu arī 7. klases skolēniem. Šobrīd no novada domes budžeta tiek finansētas brīvpusdienas 4. -- 6. klases skolēniem. Jāpiebilst, ka 1. -- 3. klasei tās nodrošina valsts.