„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Daži ceļu remonti ir pabeigti, daži - ieilguši

Šogad Daugavpilī nodošanai ekspluatācijā sagatavoti septiņi objekti, pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns.

Pabeigta Vidzemes—Ventas ielas transporta mezgla otrā kārta, paredzētie darbi 18. novembra un Daugavas ielā, nodota ekspluatācijā Komunālā iela Grīvā, nodošanai tiek gatavots Raiņa skvērs iepretim 6. vidusskolai, Varšavas un Liepājas iela pie industriālās zonas.

Nākamajā gadā būs jāieklāj plātnes posmā no Marijas līdz Pumpura ielai, jānobruģē nogāzes no Marijas līdz Kauņas ielai, jāieklāj asfalts 18. novembra ielas posms no Mēness ielas līdz pilsētas robežai.

Atbildot uz jautājumu par autovadītāju sūdzībām sakarā ar to, ka 18. novembra ielā nav „zaļā viļņa”, jo tur uzstādīti divi jauni luksofori, A. Pudāns atzīmēja, ka tas jau ticis apspriests transporta komisijas sēdē. Komisija piedāvāja aizliegt kreisos pagriezienus. Pašlaik nolemts atgriezties pie vecās shēmas – aizliegt kreisos pagriezienus Dobeles un Ventspils ielā. No 15. decembra tiks uzstādītas aizlieguma zīmes veikt kreisos pagriezienus virzienā no pilsētas Pumpura, Ventspils un Dobeles ielā. Savukārt pilsētas virzienā būs aizliegts kreisais pagrieziens Ventspils ielā. Kreisais pagrieziens Ventspils ielā būs aizliegts dienā, Dobeles un Pumpura ielā – stundās, kad ir visintensīvākā transporta plūsma.

Ieilgušais Alejas ielas un Centrālā parka remontdarbu projekts, ko īsteno uzņēmums „Daugavpils ūdens”, tuvojas beigām, paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Kanalizācijas kolektors jau uzstādīts, tiek atjaunots ceļa segums, atlicis Alejas posms un Sakņu iela, ielu krustojums pie veikala „Maxima”, ja būs labvēlīgi laika apstākļi, tos remontēs ziemā. Centrālajā parkā ar kolektoru saistītie darbi jau pabeigti, tiek ierīkotas baseins lietus ūdeņu pārsūknēšanai. „Bāze”, t. i., celtnieku namiņi, kas uzstādīti diezgan lielā parka teritorijā, būs jāaizvāc, teica domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.