„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

„Ginc un Es” uzvarēja ar mīlestības tēmu

„Latviešu mūzikas parādē” – koncertā Daugavpils Kultūras pilī piedalījās arī šī gada „Latvijas šlāgeraptaujas” uzvarētāji, grupa no Latgales „Ginc un Es”. Viņu dziesma „Es Tevi mīlu” skatītāju balsojumā ieguva 1.vietu. Lai arī grupas darbības ilgums ir tāds, ka pašiem jau sajucis, vai tie ir 18 vai 19 gadi, koncertdarbība ar savām dziesmām samērā nesen uzņēmusi apgriezienus. Grupas pamatsastāvā ir Gints Ločmelis un Ainārs Svelpe. Ar Gintu „Latgales Laiks” tikās pirms „Latviešu mūzikas parādes”.

Pirms trim četriem gadiem tapa melodija dziesmai. Pats arī uzrakstīju vārdus latgaliski. Draugi, radi noklausījās un teica – tu šito sūti uz šlāgeraptauju! Paši uzfilmējām klipu, aizsūtījām, un dziesmu pieņēma. „Esi Latgalīts” uzreiz ieguva 3.vietu finālā. Braucot uz Ventspili, mums bija jāved līdzi vēl cita dziesma, ko spēlēt koncertā. Bija dziesma, „Pededzes krasti”, kas ļoti patika maniem vecākiem. Ierakstījām to, nodziedājām Ventspilī, un nākamajā gadā aptaujā tā jau ieguva 2.vietu. Savukārt šajā gadā bija mīlestības tēma - dziesma „Es tevi mīlu”. Vislielākais paldies visiem balsotājiem,” atzīst grupas līderis.

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.