„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

„Saime” no Lietuvas pārveda ceļojošu koka tupeli

Daugavpils vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” tika uzaicināts piedalīties starptautiskajā Lietuvas deju festivālā „Koka tupele”, kas jau piekto reizi norisinājās Traķos. Pirmo reizi šogad festivāls ieguvis starptautisku nozīmi, tajā piedalījās ne tikai desmit labākie Lietuvas kolektīvi, bet arī divi vieskolektīvi – Igaunijas pilsētas Kohlajarves dejotāji un Daugavpils „Saime”.

Visu kolektīvu sniegumu vērtēja žūrijas komisija, piešķirot labākajam kolektīvam festivāla ceļojošo balvu – milzīgu ozolkoka tupeli, uz kuras metāla sprādzes iegravēti katra gada festivāla uzvarētāji. Šoreiz festivālā ceļojošo balvu ieguva tieši daugavpilieši, par ko kolektīva „Saime” vadītāja Lilija Graudiņa ir ļoti pārsteigta, jo neesot pat cerējuši uz tik lielu atzinību, tā kā festivālā piedalījušies kā viesi. Lietuvas kolektīvi parādījuši ļoti augstu līmeni, ne velti pirms festivāla notiekot rūpīga kolektīvu atlase. Noslēgumā pirms žūrijas galīgā lēmuma pasludināšanas iestājusies neliela pauze, kuras laikā publika sākusi priecīgi saukt: „broļukai Latvija!”, izrādot savas simpātijas „Saimes” dejotājiem un paužot atzinību par lielisko sniegumu, tādējādi it kā mudinot žūriju nominēt balvai tieši Daugavpils dejotājus.

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.