„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Vai jūs zināt, kā otra puse mīl?

Alana Eikborna pasaulē pazīstamā luga „Kā tā otra puse mīl”, kas tulkota 30 valodās, 12. un 13. decembrī piedzīvos pirmizrādi Daugavpils teātrī. Režisors Juris Jonelis kopā ar latviešu trupas aktieriem nosaukuši to par paradoksālu komēdiju pieaugušajiem, jo dzīve ir paradoksu pilna un arī visneloģiskākie jautājumi pēkšņi var kļūt labi saprotami. Sāpīgās tēmas tiks izspēlētas vieglā formā un azartiski, piedāvājot arī to risinājumu.

Tā kā izrāde tiks spēlēta uz teātra skatuves un tur atradīsies arī publika, skatītājiem būs iespēja redzēt cauri ceturtajai sienai, kas parasti sedz to, kas īsti notiek jebkurā ģimenē un par ko mēs mēdzam brīnīties un šaubīties – kāpēc viņi vispār ir apprecējušies, vai un kā viens otru mīl, stāsta izrādes režisors. „Izrāde uzdod jautājumus, kāpēc cilvēkiem palikt kopā grūtos brīžos, kā neatstāt novārtā dvēseliskumu ģimenē un vai ikdienas darbi, sveši viedokļi, baumas un viss pārējais, kas ģimenē ienāk no ārpasaules, tiešām ir vajadzīgs un mums ir jābūt tam ļoti atvērtiem,” saka J.Jonelis.

Daugavpils teātrī ir ne tikai kārtējā pirmizrāde, bet arī citi jaunumi. Teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs atzīst, ka beidzot ir piepildījies viņa sapnis – ir notikusi teātra foajē interjera renovācija: „Lai arī teātris ir kultūras piemineklis, foajē man vairāk atgādināja dzelzceļa staciju un pa šo grīdu dāmas nemaz nevarēja staigāt augstpapēžu kurpēs. Tagad mums ir ļoti skaists un gaumīgs interjers, kas ļaus skatītājiem baudīt patīkamu atmosfēru, kā arī simbolizē teātra jaunu darbības posmu.”

Visu rakstu lasiet 12. decembra numurā.