„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.3 °C
apmācies

Vecstropos darbu uzsākusi jaudīga katlu māja

12. decembrī Naujenes pagasta Vecstropu ciematā ekspluatācijā pieņēma jaudīgu modernu katlu māju, visas iekārtas - 2 katlu kopējā jauda ir 5 MW , būves aizņem 880 m2 lielu platību.

Tagad SIA „Naujenes pakalpojuma serviss” divus pagasta ciematus apkurina nevis ar gāzi, kuras cena biržā svārstās vairākas reizes gadā, bet ar šķeldu, tās cena pēdējos gadus nav mainījusies. Turklāt vairāk nekā 2 milj. eiro vērtā būve SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” ļauj Naujenes un Kalkūnes pagasta patērētājiem piedāvāt vienotu apkures tarifu, kas būs zemāks par pašreizējo.

Uzņēmuma vadītājs Aivars Elksniņš pastāstīja: „Tas bija Daugavpils novada pašvaldības ieteikums samazināt apkures izmaksas. To mēs panācām ar šo modernizācijas projektu -- gan ar jauno šķeldas katlu māju, kas strādās ar lietderības koeficentu 91 un vairāk procenti, gan ar jaunajām siltumtrasēm, kurās siltuma zudums nepārsniegs 10%. Turklāt samazinātais tarifs 56,22 eiro (bez PVN) par MWh būs stabils, tas nesvārstīsies katru mēnesi, kā šobrīd Naujenes pagastā. No 1. februāra Kalkūnes pagasta iedzīvotājiem apkuru kļūs lētāka par 11,8%, bet Naujenes pagasta iedzīvotājiem -- par vairāk nekā 4%.”

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.