„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Darba cēliens ar drēbnieka šķērēm rokā

Krāslavas šūšanas uzņēmuma SIA „Nemo” sagatavošanas un piegriešanas ceha vadītājs Antons Tiško šogad nosvinējis cienījamu dzīves jubileju un saņēmis novada pašvaldības atzinību par 43 šūšanas nozarē nostrādātajiem gadiem. Šajos gados no mācekļa kļuvis par ceha vadītāju, piedzīvojis pārmaiņas pašā uzņēmumā, šūšanas tehnoloģijās un modes jomā.  

Darba kolēģi viņu raksturo kā atbildīgu, saprotošu un iejūtīgu, bet vienlaicīgi arī prasīgu cilvēku. Viņš pats atzīst, ka darbs reizē ir arī skola, jo pastāvīgi jāapgūst kaut kas jauns - ienāk jaunas tehnoloģijas, parādās jauni audumi. Sākumā viss jāapgūst pašam, lai varētu apmācīt savus padotos. Antons pārzina drēbi „no a līdz z” un jebkuram padotajam var sniegt praktisku padomu. Viņa pārziņā ir arī audumu pieņemšana un kontrole – kas der, ko izbrāķēt vai nomainīt.

Antonam mājās ir nepieciešamais aprīkojums šūšanai. Kamēr meita un dēls bija mazi, viņš bērniem centies šūt apģērbu pats – bikses, svārkus, pat mēteļus. Arī sievai Leongīnai un sev kādu apģērba gabalu pašuva. Šūt iemācījies arī dēls Oļģerts, vismaz piešūt pogu vai nošūt atirušu vīli viņš varot, smejas Antons. Pats viņš beidzamajā laikā vairs nešuj, jo darbā esot liela slodze, turklāt nopirkt veikalā gatavu esot vienkāršāk. Antons gan domā, ka vajadzēs atkal ķerties pie šujmašīnas, kad mazmeitiņa Elīze sāks iet dārziņā.

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.