„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Vecākie aizstāvēja savas mājas intereses

11.decembrī Daugavpils domē māju vecākie tikās ar pilsētas komunālo uzņēmumu vadību, lai apspriestu Daugavpils dzīvojamajam fondam aktuālus jautājumus.

Sapulcējās vairāk nekā simts cilvēki, māju vecākie, kas galvenokārt ir pensionāri, bija arī cilvēki, kuri atnāca, lai uzdotu savus jautājumus siltumtīklu un Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma speciālistiem. Savukārt speciālisti bija sagatavojuši atskaites par darbu 2014. gadā.

Gandrīz katra daudzdzīvokļu māja var „palielīties” ar savu komunālo problēmu. Kādā mājā ir auksti, kādā – pārāk karsti, daudzi sūdzējās par caurajiem jumtiem un līdzekļu trūkumu to remontam, ūdens pārtēriņu mājām un negodīgiem kaimiņiem. Piemēram, mājā Atpūtas ielā 43, kas atrodas pie reģionālās slimnīcas, novembrī maksa par 1 kv. m apkuri bija 1,3 eiro, dažos dzīvokļos ir plus 20 grādi, dažos – 27 (!). Vienības ielas 22. nama vecākā Vera paziņoja „Latgales Laikam”, ka viņu mājas iedzīvotāji tomēr nolēmuši salabot jumtu, tas viņiem izmaksās aptuveni 40 tūkstošus eiro. Par ļoti dārgu apkuri sūdzējās mājas iedzīvotājs no Višķu ielas 28b.

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.