„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

DzKSU janvārī rīkos aptauju

Pagājušā mēneša rēķinos ailē par atkritumu izvešanu daudzus pārsteidza iedalījums periodos. No 1. līdz 5. novembrim – viens aprēķins, bet no 6. novembra līdz mēneša beigām – cits. Preses konferencē DzKSU 16. decembrī paskaidroja, ka tas esot saistīts ar jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem.

Pašvaldības uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs teica, ka arī viņiem tas bijis pārsteigums. Pēc jauno noteikumu pieņemšanas nācās izrakstīt rēķinus saskaņā ar jaunajiem nosacījumiem. Vienam deklarētam cilvēkam pakalpojums izmaksās vidēji 1,59 eiro.

No 2014. gada 6. novembra maksa par atkritumu izvešanu tiek iekasēta pēc deklarēto cilvēku skaita. Tas attiecas uz daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem. Individuālās mājas, tāpat kā agrāk, maksā par saražoto atkritumu apjomu. Abonentu nodaļas vadītāja Ludmila Fedosova izskaidroja dažas nianses jauno noteikumu interpretācijā, ko nācies saskaņot ar Ekonomikas ministriju: „Ja dzīvoklī nav deklarējušies neviena persona, ailē par atkritumu izvešanu ir 0. Ja cilvēks pamet valsti ilgāk kā uz sešiem mēnešiem, viņam jāpiesaka aizbraukšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Šos datus mēs saņemam no pārvaldes un fiksējam, ka šajā dzīvoklī neviens nedzīvo.”

No 2015.gada janvāra jaunums būs tiešie maksājumi – ir iespēja par pakalpojumiem (ūdeni, gāzi, atkritumu izvešanu) maksāt tieši to piegādātājiem, vai arī, tāpat kā līdz šim - kopējā DzKSU rēķinā. No 1. līdz 31. janvārim uzņēmums DzKSU rīkos aptauju. Decembra rēķins janvārī tiks iemests pastkastēs uz A3 formāta lapām. Vienā pusē – tradicionālais rēķins, bet blakus varēs izgriezt anketu, kurā varēs paust savu viedokli par maksājumu veidiem.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.

no 2015. gada 1. janvāra, ir tiešie maksājumi – ir iespēja par pakalpojumiem (ūdeni, gāzi, atkritumu izvešanu) maksāt tieši to piegādātājiem, vai arī, tāpat kā līdz šim - kopējā DzKSU rēķinā.

No 1. līdz 31. janvārim uzņēmums rīkos aptauju. Decembra rēķins janvārī tiks iemests pastkastēs uz A3 formāta lapām. Vienā pusē – tradicionālais rēķins, bet blakus varēs izgriezt anketu, kurā varēs paust savu viedokli par maksājumu veidiem.

Izgrieztās anketas var atnest uz DzKSU vai kādu no namu apsaimniekošanas iecirkņiem, vai arī iemest uzņēmuma informācijas kastītēs.