„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Vienības laukumā darbojas slidotava

Vienības laukumā Daugavpilī ir atklāta slidotava ar sintētiskā ledus segumu. Laukums, kura izmērs ir 15 x 20 m, darbosies katru dienu no pl. 10.00 līdz 22.00 bez maksas. Slidot var ar savām slidām, blakus ir noma, kas piedāvā slidas (no 25. līdz 47. izmēram).

Lai slidotu pa sintētisko ledu, ir jāpieliek lielākas pūles, pa to neslīd tikpat labi, kā pa dabīgo ledu, tāpēc pastāvīgi jākustina kājas.

Daugavpils domes Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs pastāstīja: „Slidotava ir iznomāta uz sešām nedēļām. Pašvaldība samaksāja 42 tūkstošus eiro. Kad būs pagājis termiņš, firma var to pagarināt, taču to izlems pati firma."

„Xtraice” ir Spānijas firma, tās dibinātājs reiz pasūtīja Kanādā „sintētisko ledu” savai meitai. Taču karstajā saulē segums kļuva viļņains. Sāka to pilnveidot, kā rezultātā radās tehnoloģija, kurai nekaitē tiešie saules stari un bargs sals. Miljonārs sāka šā ledus rūpniecisko ražošanu, un pašlaik uzņēmums to piegādā visiem kontinentiem, izņemot Antarktiku.