„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Daugavpils reģionālā slimnīca vēlas uzlabot attiecības ar pacientiem

Kopš septembra beigās tika paplašināta Daugavpils reģionālās slimnīcas valde, vadības groži un teikšana tagad ir gan slimnīcas iepriekšējās vadītājas Intas Vaivodes, gan jaunā valdes locekļa Reiņa Joksta rokās. Kardinālas izmaiņas slimnīcas darbā nav notikušas, taču arī problēmu nekļūst mazāk. Abi atzīst, ka cenšas meklēt kompromisu un risināt jautājumus kopā atbilstoši situācijai. Kā galvenās problēmas viņi uzsver ārstu un finansējuma trūkumu.

"Slimnīca vidēji apkalpo gandrīz par 15% vairāk pacientu nekā valsts paredzējusi finansējumu. Nav īsti pareizi, ka neatliekamā palīdzība valstī tiek kvotēta, jo ambulatoros pakalpojumus var sniegt atbilstoši piešķirtajām kvotām, bet stacionāro palīdzību nevar paredzēt, piemēram, šogad jau ir gandrīz 4000 pacienti, kas saņēmuši palīdzību, bet par kuriem valsts nav samaksājusi. Pašlaik stāvoklis neatliekamajā jomā ir kritisks, valsts jau vismaz 7 gadus nemaksā atbilstoši paveiktajam darbam, veidojas budžeta deficīts. Šobrīd valsts ir piešķīrusi papildu 100 000 eiro plānveida pakalpojumiem, mums izdevies parisināt pašas jūtīgākās jomas – līdz gada beigām paplašināt pierakstu uz datortomogrāfiju, magnētisko rezonansi, dažos dienas stacionāra pakalpojumos. Galvenais mūsu uzdevums ir maksimāli nodrošināt pakalpojumu pieejamību pacientiem. Ambulatori pašlaik ir pieejami visi pakalpojumi, vienīgi nepietiek dažu profilu speciālistu, kuri šo pakalpojumu sniegtu" saka I.Vaivode. 

R.Joksts stāsta, ka gan Stradiņa universitātes, gan Latvijas Universitātes studentiem ir interese par Daugavpils slimnīcu. Šogad ir četri rezidenti – ķirurgs un trīs ģimenes ārsti, kuri mācās uz mūsu slimnīcas bāzes, gaida arī jaunu rezidenti infekcionisti - meitene ir daugavpiliete un vēlas strādāt savā pilsētā. Nokomplektēta beidzot ir kardioloģijas nodaļa, kur šogad atnāca strādāt divi jauni sertificēti kardiologi. Toties neiroloģijas nodaļa cietusi zaudējumu, aizejot prom jaunam ārstam Gatim Sprudzānam. "Neiroloģijas nodaļā no jaunā gada mums būs jāveic strukturālas pārmaiņas, cenšoties arī turpmāk sniegt palīdzību, lai gan neirologu trūkst ne tikai stacionārā, bet arī ambulatori. Vēl viena ārste aizies strādāt uz Psihoneiroloģisko slimnīcu. Pašlaik nodaļā uz pilnu slodzi paliek divi ārsti, nāksies „filtrēt” pacientus, daudziem būs jāārstējas ambulatori," apgalvo I.Vaivode.

Visu rakstu lasiet 19. decembra numurā.