„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Kā sapņi kļūst par īstenību

Spēlējot tikai nepilnu gadu, grupa „Cilvēks-Sapņotājs” jau paguvusi uzstāties mūzikas un mākslas festivālā „Bildes” kopā ar Gunti Veitu, nofilmēt videoklipu dziesmai „Krustojums” un izvirzīt gan dziesmu, gan klipu mūzikas ierakstu gada balvai „Zelta mikrofons 2014”. „Cilvēks ir sapņotājs tad un tikai tad, kad sapņi ir īstenība” - tāds ir grupas vadmotīvs. Tajā ir apvienojušies Daugavpils jaunieši, Valsts ģimnāzijas absolventi Aivars Bruno Salna, Dārta Katrīne Salna, Artūrs Škutāns un Rihards Dievapēds, kas jau ir 1.kursa studenti Rīgas augstskolās.

„Visi cilvēki sapņo, sapņi piepildās, varbūt ne tik ātri piepildās. Mūsu sapnis ir spēlēt mūziku, tāpēc arī tādu nosaukumu izdomājām,” skaidro Aivars. Arī dalība „Bildēs” bijusi sapņa piepildīšana. „Atsauksmes bija ļoti labas. Bija raksts, kurā bija nosauktas TOP 5 jaunās grupas no „Bildēm”, mēs bijām iekļauti. Portālā Tvnet uzrakstīja par mūsu videoklipu „Krustojums”. Tas bija labs sākums, kas mums daudz deva,” saka Aivars. „Kolorīti amizants freak-pop ansamblītis no Daugavpils ar maksimāli bērnišķīgotu „Roland” klavierīti un brīnišķīgi naivu attieksmi” – tā tika vērtēts „Cilvēks-Sapņotājs”. Par šādiem komplimentiem mūziķi nemaz nejūtas aizskarti. Dārta saka, ka viņi taču arī ir jauna grupa, uzkāpuši uz skatuves tādi sabijušies; lielās gaismas, Guntis Veits blakus! „Ja mēs būtu pastāvējuši piecus gadus un par mums uzrakstītu, ka esam naivi bērneļi, būtu reālas šausmas! Bet tagad mēs tādi arī esam,” smej Aivars.

Visu grupas puišu lielais sapnis bijis nospēlēt koncertu kopā ar grupu „Manta”, kas viņiem ļoti patīk. Decembrī bija iespēja iesildīt grupu „Manta” koncertā „Artilērijas pagrabos”. Nākamā lielā iecere ir koncertsērija pa Latviju nākamā gada pavasarī.

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.