„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Brīvdienās medicīniskus padomus sniegs Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis

Gaidāmajos svētkos un brīvdienās medicīniskus padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos iedzīvotāji varēs saņemt visu diennakti, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Konsultatīvā tālruņa pieredzējušie mediķi sniedz medicīniskas konsultācijas iedzīvotājiem, kuriem ir sūdzības par saaukstēšanos, galvassāpēm, sāpēm vēderā, vīrusu saslimšanām, kā arī citos gadījumos, kad nepieciešams ģimenes ārsta padoms, bet sūdzības par veselības stāvokli ir parādījušās ārpus ārsta darba laika.

Ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis 66016001 darbojas jau ceturto gadu un šajā laikā iedzīvotājiem sniegti vairāk kā 190 tūkstoši medicīnisku konsultāciju. Mēnesī vidēji tiek sniegtas vairāk kā 4500 konsultācijas.

Sazināties ar konsultatīvā tālruņa mediķiem iespējams arī rakstot e-pastu uz medkonsultacija@gmail.com vai rakstot saziņas programmā „Skype” (lietotājvārds „medkonsultacija”).

Ja brīvdienu laikā pēkšņi nepieciešams apmeklēt ģimenes ārstu, Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās var vērsties pie dežūrārstiem.

Traumas gadījumā medicīnisko palīdzību var saņemt steidzamās medicīniskās palīdzības punktos, savukārt neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta veselība, palīdzību sniedz slimnīcu uzņemšanas nodaļas.

Dežūrārstu darba grafiks un informācija par citām medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām ir pieejama www.rindapiearsta.lv.