„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Ziemassvētkos mēs kļūstam labāki

Ziemassvētki nāk klusi, taču ar īpašām dāvanām -- mieru, prieku, mīlestību. Tādus Ziemassvētkus gaida Daugavpils Saskaņas pamatskolas 3. klases skolēni Milēna Lapuzo, Enija Papiņa, Kaspars Pekšs, Kitija Salceviča, Eva Šeršņeva, Ernests Eglis, Ilze Zile, Santa Juhneviča, Anna Stupiņa un Beāte Savvina un ticības mācības skolotāja Zigrīda Rusiņa.

Šogad Adventē 3. klase, tāpat kā pārējie Saskaņas skolas bērni kopā ar skolotājiem padarīja kādu īpašu labu darbu - sagādāja dāvanas onkoloģiski slimiem bērniem un jaunajām māmiņām. Ziemassvētkos bērni kopā ar vecākiem, nostājoties pie Betlēmes Dievnamā, ne tikai slavēs Dievu, bet arī lūgs īpašas dāvanas - laimi un veselību ģimenei, mieru pasaulei. Viņi aicinās Jēzus Bērnu, lai viņš visus bērnus pasargātu no ļaunuma un lai visi cilvēki būtu priecīgi un laimīgi. Bet skolotāja Zigrīda lūgs, lai Dievs viņai ļauj piepildīt Dieva gribu, ļauj kļūt par zīmuli Dieva rokās, kā to darīja Jāzeps un Marija, pieņemdami Dievu savā sirdī un dzīvē.

Ziemassvētki ir jauki arī tāpēc, ka tos var svinēt kopā ar vecākiem, brāļiem, māsām, bija vienisprātis bērni un viņu skolotāja. „Mani Ziemassvētki ir kopā būšana ar Dievu lūgšanā un Svētajā Misē un kopā būšana ar mīļajiem,” atzina Z.Rusiņa. Savukārt Kaspars ir novērojis ko ļoti svarīgu: „Ziemassvētkos mēs kļūstam labāki.”

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.