„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Jauno gadu Daugavpilī ieskandinās "Sudraba zvani"

No 2015.gada 8. līdz 11.janvārim Daugavpilī jau 11.reizi norisināsies starptautiskais garīgās mūzikas festivāls "Sudraba zvani".

 Festivāla laikā vairāk nekā 2000 dalībnieku no Baltkrievijas, Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas un Ungārijas ar savām skanīgajām balsīm koncertos un konkursos pieskandinās Daugavpils koncertzāles un dievnamus. Jau par tradīciju kļuvušajos ansambļu un koru konkursos dažādās kategorijās saviem spēkiem mērosies vairāk nekā 50 kolektīvu, kurus vērtēs starptautiska žūrija. Konkursu fināls norisināsies svētdien, 11.janvārī, plkst. 15:00 Vienības namā. Tajā konkursu kategoriju laureāti sacentīsies par galvenās festivāla balvas – Grand Prix un 2000 eiro naudas balvas iegūšanu.

 Pirmo reizi festivāla ietvaros notiks arī jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkurss, kurā piedalīsies vairāk nekā 100 dziedātāju vecumā līdz 16 gadiem.

 Festivāla atklāšanas pasākums notiks piektdien, 9. janvārī, plkst. 19:00 Vienības namā.

 Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru un St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu.

Festivāla programma: www.kultura.daugavpils.lv