„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Prieks un smiekli ir dāvanas, kas nebojājas

Ja svētkos trīs klauvē ar dāvanu maisu pie durvīm, tad tie ir Sniegbaltīte, Ziemassvētku vecītis un Rūķis. Tā savu stāstījumu iesāka šie trīs, kuri, ar vienu kāju iekāpuši Līksnā, ar otru -- Līvānos, vispirms gādājuši pārsteigumus svētkos tikai draugiem, bet šogad dodas arī tālāk, pie svētku eglītēm sapulcinot mazus un lielus.

Sniegbaltīte ir Sanita Pinupe, Ziemassvētku vecītis ir Jānis Prisjagins, Sanitas brālis Oskars Pinups ir Rūķis. Visiem trim patīk pārģērbties un rīkot svētkus, jo prieks un smiekli ir dāvanas, kuras nesabojājas un neapaug ar sūnām.

Kad Ziemassvētku vecītis ar Rūķi, ceļodami divus gadus pēc kārtas ar „dzelzs ziemeļbriedi balto Rūdolfu”, bija apdāvinājuši visus draugus, tad reiz, tieši 24. decembrī, Ziemassvētku vecītis Rūķi saaģitējis palūkoties, kas notiek tur, kur Līvāni beidzas un sākas cits novads. Abi nocēluši no zirga Sniegbaltīti, izgreznojuši nelielas dāvaniņas un jau trijatā devušies pasaulē. Sniegbaltīte pievienojās stāstniekiem: „Tā kā Līksna atrodas mazliet tuvāk Līvāniem nekā Daugavpils, tad norunājām, ka sveiksim Līksnas draugus. Nonākuši galapunktā un svinot pie egles, noskaidrojām, ka Līksnas draugiem ir draugi Daugavpilī, tāpēc šogad apdāvināšanas ceļojuma maršruts ir kļuvis krietni garāks.” Arī Ziemassvētku vecītim iepaticies brauciens pie Līksnas draugiem, emociju palus nav varējis apturēt līdz pat nākamajiem Ziemassvētkiem.

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.