„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Palīdzēsim Anastasijai Kaštaļjanei atveseļoties!

Labdarības akcijas iederas ne tikai Ziemassvētkos vai Lieldienās, labi darbi piestāv katrai dienai. Tā uzskata Daugavpils leļļu teātris „Zabava” un Daugavpils novada kultūras centrs, kas 17. janvārī rīkos labdarības leļļu izrādi „Kā zaķēns gaidīja Jauno gadu”, lai savāktu ziedojumus Naujenes pagastā dzīvojošajai meitenītei Anastasijai Kaštaļjanei, kura slimo ar cerebrālo trieku.  

Ciemojoties pie desmitgadīgās Nastjas, jau pārkāpjot mājas slieksni var just un redzēt, ka māmiņa Natālija ir apbrīnas cienīga. Nastjas istaba ir kā mazas princeses karaļvalsts. Anastasija lielāko dienas daļu guļ, viņas gulta, nolikta pie lielā gaišā loga, ir plata, ērta, tajā ir daudz spilvenu. Tos mamma bieži pārvieto meitiņai zem galvas vai ar tiem nostabilizē muguru, kad s bērns vēlas gulēt uz sāna. Turpat ir daudz rotaļlietu, bilžu, tās mamma rāda brīžos, kad stāsta pasakas vai pakavējas atmiņās, kā Nastja gāja bērnudārzā. Slimība meitiņai ir atņēmusi runāšanas un kustību prieku, pavisam nesen viņai atjaunojās rīšanas reflekss, pirms tam ēdiens tika ievadīts ar sistēmu.

„Lai arī Nastja nerunā, tomēr es jūtu un zinu, kas viņai patīk vai nepatīk. Arī skolotāja, kas meitiņu apmeklē mājās, saprot, kas Nastjai padodas labāk vai sliktāk. Viņa mums ir īpašs bērns. Es ļoti gribu, lai Nastja atkal staigātu, runātu, mācītos. Mēs nedrīkstam padoties,” pastāstīja Natālija.

Kad Nastja pirms četriem gadiem saslima, ārsti neziņā raustīja plecus, nespēdami noteikt īsto diagnozi, bet mamma nepadevās, viņas mīlošā sirds teica, ka ir jācer un jācīnās. Arī šodien Natālija ir nomodā par savu mīļo meitiņu, organizē ārstu konsultācijas un rehabilitāciju. Taču ir citas vajadzības, kuru nodrošināšanai, diemžēl, ģimenes budžets ir par mazu. Nastjai ir nepieciešami firmas „Stingrej” specializētie rati braucieniem uz masāžām un pastaigām, tie maksā 5000 eiro.

Katrs no mums var palīdzēt Nastjai, apmeklējot labdarības leļļu izrādi, kas notiks 17. janvārī plkst.15.00 Daugavpils novada kultūras centrā, vai pārskaitot ziedojumus uz bankas kontu LV77HABA0551028313707 Natālijai Makejevai (p.k.291176-12115). Natālija lūdza atsaukties tos vecākus, kuru bērni slimo vai ir pārcietušo cerebrālo trieku, viņu var sazvanīt pa tālruni 29858624. Tāpat viņa saka lielu paldies par atbalstu Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes nr.23 vadītājai Valentīnai Karpovai, Daugavpils 1. jaunbūves vecticībnieku draudzei, saviem klasesbiedriem un daudziem labas gribas cilvēkiem.