„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Sākusies gatavošanās trešajai tūrisma konferencei

Daugavpils domē sākusies gatavošanās III starptautiskajai tūrisma konferencei.

Speciālistu grupa priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska vadībā izstrādā programmu un sastāda uzaicinātu personu sarakstu. Konference notiks 23. un 24. aprīlī, tajā piedalīsies tūrisma operatori, kuri jau sadarbojas ar pilsētu un novadu vai ir ieinteresēti izveidot sadarbību tūrisma jomā.

Kā liecina pagājušā gada rezultāti, Daugavpilī un novadā tūristu skaits pieaudzis attiecīgi par 14% un 10%. Pieaugums panākts, galvenokārt pateicoties vietējiem ceļotājiem: 90% -- individuālais tūrisms, pārējie 10% -- tūrisma operatoru organizētie ceļojumi. Ārvalstu tūristu skaits kopumā ir sarucis, tas saistīts ar nelabvēlīgajām Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām, Krievijas rubļa kursa krišanos. Tomēr ir vērojama arī pozitīva tendence – pieaug tūristu skaits no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Zviedrijas.

Līdz 2014. gada 1. novembrim pilsētas viesnīcās apmetās 60 tūkstoši tūristu. Salīdzinājumam – visā 2013. gadā viesnīcās uzturējās mazāk nekā 50 tūkstoši ceļotāju. Joprojām tūristu iecienīti objekti ir Marka Rotko mākslas centrs, Latgales zoodārzs, pilsētas muzejs, sinagoga, ebreju muzejs Daugavpilī un Latgalē, pilsētas vēsturiskais centrs, Baznīcu kalns, Māla mākslas centrs.

Tūrisma konferences laikā pilsētas viesiem un iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties pirmās krasta lunetes oficiālajā atklāšanā cietoksnī. Turklāt, 24. aprīlī savu otro dzimšanas dienu svinēs Marka Rotko mākslas centrs, kur tiks atklātas vairākas jaunas izstādes. Šajās dienās pilsētā norisināsies IV starptautiskais džeza festivāls „Jazz Joy Spring”.