„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
apmācies

Pilsētas zīmolvedībā ielikta dziļa jēga

Komiteju sēdēs Daugavpils domē aplausi nemaz tik bieži neskan, bet šoreiz tos izpelnījās Anatolijs Vjalihs – Daugavpils un Daugavpils cietokšņa jaunās zīmolvedības izstrādātājs.

Pēc domes pasūtījuma A. Vjalihs, kurš ieguvis izglītību Latvijā, Krievijā un Lielbritānijā, gadu izstrādāja nevis vienkārši logotipu, bet pilsētas atšķirības, atpazīstamības zīmi ar veselu filozofiju, kas spēj lakoniski un vienlaikus vispusīgi atspoguļot visu tās savdabību un potenciālu.

Ir vairāki logotipi ar Daugavpils devīzi, piemēram, „Daugavpils – iespēju pilsēta”, taču dizaineris uzskata, ka nav gluži tas, kas vajadzīgs. Kā piemēru viņš minēja daudzas Latvijas un ārzemju pilsētas, kurām ir sava zīmolvedība – gan veiksmīga, gan ne visai. Šādai zīmolvedībai ir viens mērķis – atpazīstamība un pilsētas tēla uzlabošana.

Anatolija piedāvātā pilsētas devīze skan šādi: „Daugavpils ir daudzveidība”. Tieši šo saturu viņš iekļāvis „D” grafiskajā attēlā. Pēc nepieciešamības, piemēram, pilsētas svētkos vai ekonomikas forumā, vārdu „daudzveidība” var nomainīt ar „ģimene”, „izglītība”, „bizness” utt. Daugavpils zīmolvedību Anatolijs vizualizējis uz iespējamiem suvenīriem un tūrisma bukletiem, kuri varētu tapt nākotnē. Anatolijs Vjalihs izstrādājis arī cietokšņa zīmolvedību, ievietojot logotipā dievnama attēlu, kas kādreiz bija neatņemam cietokšņa sastāvdaļa, bet tika uzspridzināts aviācijas uzlidojumos 1944. gadā.

Visu rakstu lasiet 27. janvāra numurā.