„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

„Saules skola” varētu gatavot arī arhitektu palīgus

Pēc dažiem Rīgā nostrādātajiem gadiem Inguna Kokina atgriezusies Daugavpilī un no pērnā gada oktobra vada Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola”. Iepriekš daudzus gadus viņa vadīja Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamentu, bija pilsētas galvenā arhitekte, bet kopš 2012. gada sākuma strādāja Rīgā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā. Inguna ir pārliecināta, ka iepriekšējā darba pieredze noderēšot arī pašreizējā amatā. Piemēram, skolā viņa vēlētos ieviest kursu par pieminekļu saglabāšanas metodiku, lai jaunieši mācītos strādāt šajā jomā un prastu tajā izmantot jaunas vēsmas. Ingūna uzsver, ka saglabāt pieminekļu vēsturisko tēlu var kombinācijā ar modernām lietām, kā tas ir Marka Rotko centrā. Paralēli darbam skolā viņa darbojas domes pilsētbūvniecības komisijā un plāno piedalīties arī pilsētas projektos kā arhitekte.

„Vēl joprojām darba tirgū ir pieprasīti reklāmas un interjera dizaineri, tagad aktuāli ir arī foto dizaina speciālisti ,” saka skolas direktore. Viņasprāt, akcents jāliek ne tikai uz dizainu, bet arī projektēšanu, kas būtu perspektīvs virziens Latgalē. „Mūsu novadā ļoti vajadzīgi arhitektu palīgi, kas varētu izstrādāt rasējumus, vizualizācijas, detalizācijas u.tt. Pēc augstskolas arhitekti te atgriežas reti, Daugavpilī šādu speciālistu pietrūkst, tāpēc tas būtu perspektīvs virziens Saules skolai tuvākajos gados,” saka Inguna.

No šī gada pēc Daugavpils teātra iniciatīvas skolā uzsākta jauna programma aktiermākslā, kas Latvijā ir pirmais mēģinājums piedāvāt teātra mākslas izglītību trešajā profesionālajā līmenī. Pēc diviem gadiem šie jaunieši papildinās Daugavpils teātra trupu. Programma ir licenzēta, bet pavasarī to gaida akreditācija.

Visu rakstu lasiet 30. janvāra numurā.